Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 14 Δεκέμβριος 2014 20:27

Ομιλία Στέφανου Π. Ταμβάκη στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΚΑ

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι απόψε ανάμεσά σας, για να απευθύνω χαιρετισμό και να διατυπώσω σκέψεις και απόψεις μου για την δραστηριότητά σας και την πρόοδο της ΕΚΑ στην Ετήσια αυτή Γενική Συνέλευση.

Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του Προέδρου και των συνεργατών του, τις τοποθετήσεις τους, τον σχεδιασμό για το μέλλον, την δράση και τον απολογισμό, μέσα από μία παρουσίαση σύγχρονη και ρεαλιστική. Με τις γρήγορες σκέψεις σας, τις τεκμηριωμένες προτάσεις, λογοδοτώντας υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, ότι θέλετε να οδηγήσετε την Κοινότητά μας, σε ένα πολλά υποσχόμενο αύριο, αντιμετωπίζοντας το χθες και το σήμερα αποφασιστικά και ψύχραιμα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι χειριστήκατε με προσοχή και ευαισθησία τους δύο βασικούς άξονες της Κοινότητάς μας. Ο πρώτος άξονας, αφορά  στο μέλλον των ιστορικών μας κτιρίων, της περιουσίας μας, ο δε, δεύτερος και βασικότερος κατά την άποψή μου, η  φιλανθρωπική και κοινωνική προστασία, καθώς και η διατήρηση ενός καλού επιπέδου ποιότητας ζωής, όλων των παροίκων μας.

Από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβε το νέο Προεδρείο την διαχείριση των κοινών, διαφάνηκε ότι αποτελείται από έμπειρους Αλεξανδρινούς, από άτομα  με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, που απέδειξαν μέσα σε αυτό το μικρό χρονικά διάστημα, ότι έχουν κάθε πρόθεση αλλά και δυνατότητα, να οδηγήσουν την Κοινότητά μας σε ένα ασφαλές μέλλον.

Έχω την αίσθηση ότι δεν ενδιαφέρει τόσο, κανέναν από μας, να διαβάζει για πλεόνασμα με εντυπωσιακούς εξαψήφιους ή επταψήφιους αριθμούς στην οικονομική διαχείριση. Δεν θα χειροκροτήσουμε κανέναν Πρόεδρο ή Οικονομικό Επόπτη, μόνο και μόνο επειδή κατόρθωσε να έχει θετικά αριθμητικά αποτελέσματα στον οικονομικό απολογισμό. Θα χειροκροτούμε όμως καθημερινά, αυτούς που μας έδειξαν ότι έχουν περίσσευμα αγάπης, συμπόνιας και φιλανθρωπίας προς τους αναξιοπαθούντες παροίκους μας. Θα χειροκροτήσουμε αυτούς που έχουν όραμα, πρόγραμμα και ικανότητα, για την ωφέλιμη χρήση και την εξασφάλιση της ελληνικότητας των κτιρίων μας και της κοινοτικής μας περιουσίας.

Αγαπητέ Πρόεδρε της Πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, αγαπητέ φίλε Γιάννη Σιόκα, το έργο σας είναι δύσκολο, αλλά είναι γεγονός, ότι σε μικρό χρονικό διάστημα, μαζί με τους στενούς σου συνεργάτες, επιτύχατε τα σημαντικότερα.

Καταβάλατε προσπάθειες για την καλύτερη αξιοποίηση των κτιρίων μας και διαχείριση της ακίνητης περιουσίας μας, συνεχίζοντας το έργο και τις προσπάθειες των προκατόχων σας, για την επίτευξη μιας οικονομικής αυτοδυναμίας της Κοινότητάς μας.

Δώσατε και δίνετε καθημερινά, την αρμόζουσα προσοχή στο ζωντανό και ευαίσθητο τομέα του οργανισμού μας, εκεί που οφείλει η Κοινότητα να προσφέρει ιδιαιτέρως τις υπηρεσίες της: στα σχολεία μας, στη νεολαία μας, στη παροικία μας, στην κοινωνική προστασία των αναξιοπαθούντων παροίκων μας, στους φίλους μας της τρίτης ηλικίας, ιδιαίτερα σε αυτούς που φιλοξενούνται ακόμα στο ιστορικό «Κανισκέρειο-Αντωνιάδειο», βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και διατροφής  τους, προσφέροντας τους το χάδι και την αγάπη όλων μας.

Συνεχίστε κύριε Πρόεδρε, με αυτούς τους ρυθμούς, με αυτή τη διάθεση, μαζί με τους στενούς σας συνεργάτες, να κάνετε πράξη το όραμά μας, εξασφαλίζοντας την διαιώνιση της παροικίας, διατηρώντας τις καλές και αγαστές σχέσεις με τις αιγυπτιακές αρχές  και την ελληνική πολιτεία.

Ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού σας διαβεβαιώνω για την απόλυτη στήριξη μου σε σας προσωπικά, στην Κοινοτική Επιτροπή, αλλά και στην ιστορική μας παροικία, που έχει σταθεί στο πλευρό μου, όλα αυτά τα χρόνια.  Ως Επίτιμος Πρόεδρος της Κοινότητας μας, θέλω να γνωρίζετε, ότι θεωρώ χρέος και καθήκον μου την στήριξη της Κοινότητας και την έκφραση των απόψεων μου για την διαχείριση και το μέλλον της, άσχετα εάν κάποιες φορές η κριτική μου δυσαρεστεί.

Τέλος, με την ιδιότητα του αλεξανδρινού παροίκου και μέλους της ΕΚΑ, ξέρετε ότι βρίσκομαι πάντοτε στη διάθεσή σας, στη διάθεση της παροικίας μας, έτοιμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, σήμερα, αύριο, όταν και όποτε χρειασθεί.

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους σας!

Eυχαριστώ

 

Στέφανος Π. Ταμβάκης

Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΚΑ