Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Arabic English Russian Spanish
Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011 09:21

Πολιτισμός

♦   Πρωτοβουλία για τη συλλεκτική έκδοση του ποιήματος «Η Πόλις», του αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη μεταφρασμένο σε τριάντα τρεις γλώσσες, με αφορμή την συμπλήρωση 75 ετών από τον θάνατο και 145 ετών από την γέννηση του ποιητή.

 

♦   Συμμετοχή και εμψύχωση στη δυναμική εκστρατεία της Νεολαίας των 7 γεωγραφικών περιφερειών του ΣΑΕ για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

 

♦   Έκδοση ανθολογίας έργων απόδημων Ελλήνων λογοτεχνών, η οποία υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης» και τη συνεργασία της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων, μία έκδοση - σημείο αναφοράς, στην ιστορία της λογοτεχνίας του Απόδημου Ελληνισμού.

 

♦   Στήριξη και προώθηση από την Ομογένεια των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics που θα γίνουν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2011.

 

♦   Συμμετοχή στην εκδήλωση «Ο Καβάφης και ο Καζαντζάκης, Δύο προσωπικότητες των Ελληνικών Γραμμάτων στη Ρουμανία» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία   τον Ιούνιο   του 2008 στο Βουκουρέστι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας και του ΣΑΕ.

 

♦   Στήριξη των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΣΤ΄ Μαθητιάδας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1200 μαθητών Γυμνασίων από  τους 52 νομούς της Ελλάδας, από 15 σχολεία της ομογένειας, καθώς και 2 αντιπροσωπείες σχολείων από την Κίνα, στην Πρώτη Σερρών, από τις 11 έως τις 16 Μαΐου 2007.

 

♦   Ηθική και υλική συμβολή στην Έκθεση Ομογενειακού Τύπου & Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε διαδοχικά με επιτυχία στη Λευκωσία, την Αλεξάνδρεια και το Γιοχάνεσμπουργκ . Την έκθεση διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Ίδρυμα της Κύπρου σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων (ΕΕΛΣΠΗ)

 

♦   Συνεργασία με τον Οργανισμό Αθήνα 2004 στον τομέα του Εθελοντισμού και της προβολής της Ολυμπιακής Ιδέας στις χώρες όπου μένουν Απόδημοι.

 

♦   Φιλοξενία αποδήμων σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Σκοτίνα Πιερίας.

 

♦   Εισήγηση στη ΓΓΑΕ για την κάλυψη των εισιτηρίων ορισμένου αριθμού αποδήμων τρίτης ηλικίας, από το Καζακστάν και την Κιργιζία.

 

♦   Διοργάνωση σε συνεργασία με το Δίκτυο Επιστημόνων, Διεθνούς Συνεδρίου στο Κάιρο για το έργο του συγγραφέα Στρατή Τσίρκα (άνοιξη 2001).

 

♦   Υποστήριξη των εκδηλώσεων της “Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη”» στην Αίγυπτο, στην Ιορδανία, στο Καζακστάν, στον Λίβανο, στο Ουζμπεκιστάν και στην Συρία από το ΣΑΕ Ασίας-Αφρικής, με σκοπό τη μελέτη και παρουσίαση του συγγραφικού έργου του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα.

 

♦   Εισήγηση για την υποψηφιότητα του Mohamed Awad  ως Πρεσβευτή του Ελληνισμού. Ο κύριος Awad  είναι αρχιτέκτονας, ερευνητής του Πανεπιστημίου Αλεξανδρείας και γνωστός Φιλέλληνας. Ανακηρύχθηκε Πρεσβευτής του Ελληνισμού για το 2001.

 

♦   Εισηγήσεις προς τη ΓΓΑΕ για αιτήματα των παροικιών που αφορούν σε ποικίλα πολιτιστικά θέματα και φιλοξενία Αποδήμων όλων των ηλικιών.

 

♦   Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με ελληνικές συναυλίες, παραδοσιακούς χορούς, θέατρο, κινηματογράφο, διαλέξεις.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 15:58
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αλεξάνδρεια, σήμερα ...28 Ιουνίου 2013